23 de septiembre de 2013

La tardor


Aquest diumenge 22 de setembre hem despedit l'estiu

A les 22 hores i 44 minuts ha començat la tardor.

La nova estació tindrà una durada de 89 dies i 20 hores. A partir d'aquest moment, la longitud del dia serà cada vegada més curta, a raó d'uns 3 minuts al dia.

La tardor acabarà el 21 de desembre amb l'arribada de l'hivern.

El proper dia 27 d´octubre es recupera l´horari d´hivern.


El canvi d'estacions es deu a la inclinació de l'eix de rotació de la Terra respecte al pla del seu moviment respecte al Sol, anomenat eclíptica. Aquesta desviació fa que els dos hemisferis reban una il·luminació diferent segons l'època de l'any. L'inici de cada estació ve donat per aquells instants en què la Terra es troba en unes determinades posicions en la seva òrbita, els solsticis i els equinoccis.

"Equinocci" és una paraula llatina que significa "igual nit". És el dia en què hi ha les mateixes hores de sol que de nit a tot el planeta. En el cas de l'equinocci de tardor, el Sol creua l'equador celeste passant de l'hemisferi nord al sud.  Els rajos de sol arriben perpendiculars, a 90º d'inclinació, respecte a l'eix de rotació del planeta. Aquest moment marca l'inici d'un període de 6 mesos en el qual el pol nord no veurà el sol, mentre que al pol sud no es farà de nit.

Font: http://www.324.cat/noticia/2176199/catalunya/Comenca-la-tardor-astronomica

No hay comentarios:

Publicar un comentario